Windows 10 har tatt et Gigantisk sprang fremover

Windows 10 har tatt et Gigantisk sprang fremover

Bildekilde: Pixabay – Windows 10 er nå størst!

Microsoft har ikke akkurat lykkes med selskapets nyere operativsystemer. Windows 7 var en kjempe men så prøvde selskapet å tvinge folk over på Windows 8 som nesten ingen likte. Dermed måtte Microsoft gjøre noe med slik at de lanserte Windows 10.

Windows 10 er nå det mest bruke operativsystemet

Windows 7 som ble utgitt i juli 2009 var et gigantisk sprang fremover i utviklingen av operativsystemet fra Microsoft.

Det er fremdeles endel antall mennesker og organisasjoner som fortsatt bruker det til tross for at det er nesten ti år siden utgivelsen. Det samme skjedde med Windows XP, Windows 2000 og Windows 96.

I februar så kunne Statscounter melde at Windows 10 endelig har overtatt Windows 7 i markedet. Men at slike målinger aldri er nøyaktige bør man vite. De er basert på å telle brukere som kobler seg til ulike nettsteder og tjenester, så det kommer til å variere avhengig av hvem som teller. Men straks tallene kommer fra flere og de stemmer så kan man konkludere bedre.

Flere analysefirmaer avslører at Windows 10 er nå størst!

I desember 2018 så avslørte også analysefirmaet Netmarketshare at Windows 10 har klart å overta Windows 7 for første gang. Windows 10 har nå klart å nå 39,22% av det totale OS-markedet, med Windows 7 på 36,9% og Mac OS 10.14 på 4,73%.

Kilde: Netmarketshare – Nå er Windows 10 verdens mest brukte operativsystem i følge denne målingen

I oversikten som vi har hentet fra Netmarketshare så viser listen at Windows XP fortsatt blir brukt.

Windows XP har fortsatt en markedsandel på hele 4,5% i verdenen, noe som er ganske så utrolig for et operativsystem som kom ut 24 august 2001! Selv det aller nyeste operativsystemet fra Apple MacOS 10.14 har kun en markedsandel på 4.7% ! Både Windows 10 og Windows 7 har større markedsandel enn MacOS.

Windows 10 er endelig et operativsystem man kan bruke

Da Windows 10 fra Microsoft ble lansert 15 juli 2015 så hadde operativsystemet mange mangler. Mens nå så føles Windows 10 som det burde ha vært da det ble lansert.

Hva slags type operativsystem er det du bruker og hvorfor?

 

 

Kilde: OSNEWS