Få pene nettside adresser i WordPress

Har du problemer med å ha ufine adresse lenker til artiklene som du har på din WordPress nettside?  Vil du at artiklene skal hete noe istedet for å ha ?p=123? Da har du ikke konfigurert WordPress installasjonen 100% !

Få pene nettside adresser i WordPress

For å få pene nettside adresser til å vises på nettsiden din som drivers av WordPress, så må du endre permalenkeinnstillingene for nettsiden det gjelder. Da vil folk få pene nettside adresser når de klikker seg inn på diverse artikler og kategorier på din nettside.

Sjekk derfor Permalenkeinnstillingene. Disse finner du dersom du klikker på Instillinger og deretter på Permalenker. Her har du flere valg:

I illustrasjonsbildet ovenfor så ser du hvordan lenke adressene kan se ut når Standard er valgt. Jeg har satt den på Innleggsnavn for ITFX siden slik at jeg får pene permalenker for artiklene jeg skriver på nettsiden, I tillegg er et godt tips å ikke lage for lange permalinker i artiklene som man lager. Det er ambefalt å bruke maks 5 ord i permalenken for en artikkel man har skrevet som f.eks permalenken til denne artikkelen her:

http://www.itfx.no/pene-nettside-adresser-wordpress/

La permalenkene være pene å se på

Et meget godt tips er å ikke bruke ord som på, i, og, eller osv. La adressen være så enkel som mulig. Da vil kunder lettere huske stien til artikkelen som hun eller han har vært inne på og lest.
Du kan også velge de andre innstillingene som illustrert i bildet ovenfor. Men da blir ikke lenkene like pene. Dag og navn lenkene kan være fine for nettsider med arkiv som hovedmål. Alt er uansett penere for de som skal lese artiklene eller blogg innleggene på nettsiden din enn at folk ser en kryptisk nettside lenke med bokstav og nummer som f.eks ?p=123?
Inviter folk til nettsiden din. La folk få lyst til å være der og permalenkeinnstillingene er det altfor mange som glemmer når folk installerer WordPress. Dersom du fortsatt ikke er helt klar for å installere og klargjøre en WordPress side så har ITFX et av de rimeligste pakkene på markedet i Norge som du kan sjekke ut her.
Kilde: ITFX