Legg inn YouTube klipp i WordPress enkelt

Hvordan få YouTube klipp inn på WordPress nettsiden som du utvikler? Det er veldig enkelt, men det krever at du kan Word og forstår hvordan kopiering av tekst fungerer.

Finn YouTube klippet du vil ha på din nettside

Først må du finne YouTube klippet som du vil ha. Deretter høyreklikker du på videoen i YouTube som illustrert i bildet under:

Legg inn YouTube klipp i WordPress enkelt

 

I denne menyen som du ser er illustrert her så velger du valg nr 3 som er «Copy embed code». Deretter går du tilbake til nettleseren din med WordPress i for nettsiden som du oppdaterer. Her velger du Legg til nytt under Innlegg eller velger en artikkel som du vil oppdatere med en YouTube klipp. Her er det lurt å bare ha klassiske editoren (se her hvordan få bort Gutenberg editoren i WordPress) oppe slik at du slipper å måtte åpne den på ny.

Når du så skriver din nye artikkel og velger Tekst tabben i den klassiske editoren. Så limer du inn (paste). Du kan ikke gjøre dette i den Visuelle delen av den klassiske editoren siden det vil gjøre at koden bli synlig på forsiden og dette er lurest å ikke vise frem dersom du ikke skriver en guide om det.

Publiser YouTube i riktig størrelse som du Vil

Straks du har fått inn YouTube koden på siden din. Så vil antagelig koden ha en kode med preferert høyde og bredde på videoen. Dette kan du enkelt endre i koden.

Finn width og height i YouTube koden som du kopierte fra YouTube. Disse kan du endre til f.eks 1280 for bredde og 720 for høyde.

Slik ser koden fra YouTube:

<iframe width=”797″ height=”448″ src=”https://www.youtube.com/embed/KkmBx0E2sCg” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Tekst som flyter på siden av YouTube klippet i WordPress

I tillegg å endre størrelse på klippet. Så kan du også få teksten til å gå rundt videoen. Da er det lurest å legge inn en ekstra CSS kode i Tekst dele.

Her er et fint eksempel på dette:

<div style=”float: left; margin-right: 20px;”><iframe src=”https://www.youtube.com/embed/KkmBx0E2sCg” width=”497″ height=”248″ frameborder=”0″ allowfullscreen=”allowfullscreen”><span data-mce-type=”bookmark” style=”display: inline-block; width: 0px; overflow: hidden; line-height: 0;” class=”mce_SELRES_start”></span><span data-mce-type=”bookmark” style=”display: inline-block; width: 0px; overflow: hidden; line-height: 0;” class=”mce_SELRES_start”></span></iframe></div>

Se i div style koden. Her kan du endre på om teksten skal flyte på venstre (left) eller eventuelt på høyre (right). Margin-right forteller at det skal være en usynlig margin på høyre side. Man bruker alltid engelsk i CSS og HTML kode.

Her er et fint eksempel fra WordPress nettsiden som utvikles av Distrita DA

Legg inn YouTube klipp i WordPress enkelt

Denne artikkelen er hentet fra wordpress.distrita.com som også er skrevet av meg. Det å få inn YouTube klipp i en artikkel er ikke vanskelig, men kan være en rutine som man bør lære seg. Har man rutinen inne, så går dette kjapt!

Lykke til!