Problemer med Gutenberg? Last ned Klassiske editoren

I slutten av 2018 så lanserte WordPress utviklerne en helt ny tekst editor, Gutenberg. Dette er en helt ny tekst editor som mange mener er for tung å bruke og mange har derfor henvendt seg til meg med spørsmål om hvordan man kan få tilbake den gamle. Her viser jeg hvordan du får tilbake den klassiske editoren.

Last ned via Utvidelser i WordPress

Dersom du ikke liker den nye Gutenberg editoren så bør du laste ned den gamle via Utvidelser. Du finner den på forsiden til Utvidelser og kalles for Klassisk redigering.

Som du ser i illustrasjonen ovenfor, så har Klassisk redigering blitt lastet ned over 1 million ganger. Den klassiske editoren i WordPress er genial og gjorde CMS løsningen til et kjapt system der man kan bytte kjapt mellom Visuell og Tekst modus. I Gutenberg er dette ganske så tidkrevende og derfor er det mange som har valgt å bytte tilbake til den klassiske editoren.

Et CMS system som baserer seg på å gi skribenter gode verktøy er viktig. Gutenberg er dessverre et steg tilbake. WordPress utviklerne burde heller ha forbedret den editoren som allerede var med.

Jeg bruker også klassiske editoren for å skrive denne guiden til deg. Last den ned! Aktiver! Og whoola.. den gamle editoren er tilbake. Du kan også laste ned Utvidelsen via WordPress.org her!

Det er synd at Gutenberg ikke ble den nye editoren som mange har ventet på. Hva mener du om Gutenberg?

 

Kilde: ITFX