Ikke sløs penger på Photoshop om du ikke Må

Ikke sløs penger på Photoshop om du ikke Må

Det er så mange som blir lurt til å tro at Adobe er de eneste som gir ut gode programmer for å fikse bilder. Ja, Photoshop er supert å bruke dersom du er meget seriøs innen grafisk produksjon. Men Photoshop er det aller aller dyreste alternativet som du finner i dag. Etter at Adobe begynte med abonnement har Photoshop blitt enda dyrere å bruke. MEN! … Det finnes mange gode løsninger for de som bare vil ha det de trenger!

Her ser vi på 3 supre alternativer til Photoshop

1. GIMP

Kanskje et av de mest kjente åpen kildekode programmene som finnes. GIMP konkurrerer direkte mot Photoshop, men er fullstendig gratis. Programmet er derimot ikke like enkelt å bruke. Men det har alt av mulige funksjoner som Photoshop har og mer til.

Dersom du har lyst til å lære deg GIMP så sjekk ut videoer på YouTube! GIMP finnes for samtlige Windows, MacOS og Linux installasjoner. Verdt å prøve.

2. Paint.Net (Windows)

Har du en maskin med Windows 7 eller nyere. Så burde du prøve Paint.Net. Dette Photoshop lignende programmet er helt gratis og har et utseende som ligner Photoshop endel mer enn GIMP. Med Paint.Net kan du komme ganske så langt. Programmet har lag, effekter og mulighet til å tegne simple vektor objekter i tillegg.

Paint.Net er rett og slett utrolig! Her har du et produkt som redder flere Enkeltmansforetak fra å gå i økonomisk ruin. Lag bannere, logoer og annen grafikk for nettsiden. Dersom du ønsker det så kan jeg lære deg opp i bruk av Paint.Net dersom du har søkemotoroptimaliserings pakken uten kostnad.

3. Pixelmator (MacOS)

For en pris på under 300 kr er dette rett og slett verdt det. Her er det ingen abonnement krav men du får et program som er så å si like kraftig som Photoshop.

Pixelmator er rimelig og selv Pixelmator Pro ligger på kun 450 kr! Her får du så mye igjen for pengene. MacOS eiere har tilgang til GIMP, men det finnes ingen Paint.Net alternativ som er gratis. Men Pixelmator er ikke dyr og straks du har betalt for en via App Store, så trenger du ikke å betale for noen oppdateringer etterpå. Jeg har hatt Pixelmator siden det kom ut til nå og med et kjøp så tillater App Store deg i å installere samme Pixelmator på samtlige Mac maskiner.

I Pixelmator får du alt det Paint.Net har, men også så mye mer. Det at du i tillegg kan får Pixelmator til å vise seg på en egen MacOS skjerm er også meget praktiskt. Da slipper du å ha filbehandlere og annet fra desktopen oppå eller ved som forstyrrer arbeidet.

Viktige Lenker
GIMP Webside
Paint.Net Webside
Pixelmator Webside

Bruk det du har bruk for

Dersom du ikke vil ruinere deg og ikke trenger Adobes hånd da er disse alternativene mye bedre. Ingen av disse har abonnements priser og du får fullverdige programmer som gjør jobbene like bra som Photoshop. Dersom du er en grafisk designer som trenger noe mer futt så er Photoshop et fint program men med Pixelmator eller Pixelmator Pro så kommer du deg ganske så langt!

 

Kilde: ITFX