Endre Datoformat og Tidsformat i WordPress

Endre Datoformat og Tidsformat i WordPress

Har du startet opp en helt ny nettside i WordPress? Da kan noe av det første som kan irritere være hvordan endre Datoformat og Tidsformat i WordPress.

Datoformat og Tidsformat i WordPress Innstillinger

For å endre på hvordan Datoformat og Tidsformat blir vist i standard temaet som følger med WordPress så kan du endre dette i Instillinger->Generelt

For å få øye på Datoformat og Tidsformat så må du scrolle litt ned eventuelt til du ser innstillingene dersom du ikke ser innstillingene enten pga bruk av liten skjerm eller lav oppløsning.

Her finner du aller først Tidssone. Sett den gjerne til Oslo dersom nettsiden din skal være på norsk. Da vil nettsiden få norsk tid som vises på innlegg og poster som du lager. Eventuelt kan den settes til noe annet dersom nettsiden du utvikler skal være internasjonal.

Deretter ser du både Datoformatet og Tidsformatet som du kan endre på. Hva som er best må du nesten finne ut av. Det finnes ingen fasit svar for hvordan denne delen av en nettside skal se ut. Her er det kun kreativiteten som setter grenser. 

Endre Datoformat og Tidsformat i WordPress

Datoformat

Som du kan se i illustrasjonsbildet ovenfor så kan du velge mellom 4 forskjellige visninger eller lage din egen datoformat visning. Det finnes ikke noe fasit svar på hvordan datoformatet skal se ut. Men her kan du ekspirementere med det.

Tidsformat

Noen ganger når man innstallerer WordPress så vil den engelske eller amerikanske måten å vise tid på være aktiv. I dette tilfelle så er det greit å vite at det er her man velger mellom AM/PM og 24t tidsformat som vi har i Norge.

I tillegg til Datoformat og Tidsformat kan du her bestemme hvilken dag som uken skal starte på.

Klikk så på Lagre endringene som du eventuelt har gjort. Håper at dette gjør hverdagen din litt enklere. Denne artikkelen er ment for nybegynnere av WordPress.

 

Kilde: ITFX