3 Ting som du bør lære deg før WordPress bruk

WordPress er enkelt å bruke men dersom du aldri har brukt det tidligere. Så er dette en artikkel for deg som vil begynne å bruke det. Nettet er et fristed for folk som vil ytre seg og WordPress er utmerket for å få dette ut kjapt og enkelt. Men her har jeg samlet opp 5 ting som du bør lære deg dersom du ikke har noe kunnskap om hva WordPress gjør.

3 Ting som du bør lære deg før WordPress bruk

Det å få hodepine, bli stresset eller ikke være i stand til å fullføre ting er grufullt. Men dersom du er en som kan rette opp ryggen eller ta deg en joggetur og komme deg opp på beina igjen. Så er rådene i denne artikkelen gode. Takler du hverdagen bedre så blir du mer produktiv og får sovet enda bedre om natten.

3 Ting som du bør lære deg før WordPress bruk

3 Ting som du bør lære deg før WordPress bruk

Forstå datamaskinen din

Det er lurt å kunne det aller viktigste om din datamaskin. Uansett om det er en desktop eller laptop. De fleste bruker Windows eller MacOS. Et godt tips er derfor å lære seg  hvordan bruke disse på en måte slik at du ikke må tenke på hver ting som du gjør. På den måten vil arbeidet i WordPress være smidigere og du får gjort mye mer.

Det å kombinere bruken av musepila, tastatur shortcuts og andre smarte kombinasjoner for å ta bort frustrasjoner er essensielt i å kunne bruke WordPress mest smertefritt.

ITFX gir deg grunnleggende IT-forståelse for en rimelig penge. Selv har jeg tatt Datakortet og har hatt opplæring av personer i alle aldre på Biblioteket i Majorstuen. Vi møtes 5 dager i uken hos deg eller et annet sted hvor jeg tar for meg alt ved bruk av en datamaskin.

3 Ting som du bør lære deg før WordPress brukLære deg shortcuts 

Du bør lære deg grunnleggende shortcuts før du går i gang med WordPress. Her anbefaler jeg å åpne en tekst redigerings program som f.eks Notepad i Windows eller Textedit i MacOS. Lær deg å markere tekst, kopiere og lime inn. Lær deg hvordan kutte tekst. Bruk gjerne 2-3 dager på det slik at du forstår det.

Grunnen til at jeg nevner dette som en ting som du bør lære er at ved å kopiere tekst fra nettet inn i artikkelen som du lager gjør det så mye enklere. Du vil gjerne kopiere en liten del av en tekst eller sitat. Da markerer du teksten der du er på nettet, kopierer ved å holde inne Ctrl+C i Windows eller cmd+C i MacOS. Gå så til artikkelen din i WordPress. Klikk i artikkelen der du vil lime inn teksten og klikk så Ctrl+V i Windows eller cmd+V i MacOS.

Du kunne ha høyre-klikket og deretter vente på å få opp meny slik at du kan lime inn teksten. Men ved å bruke shortcuts på tastaturet. Så gjør du denne prosessen mye kjappere og i tillegg slipper du å irritere deg over at operativsystemet lagger. Dette kan hende dersom du har mange programmer oppe samtidig som stjeler prosessor og minne bruk.

3 Ting som du bør lære deg før WordPress brukDra bilder direkte

Om du bruker WordPress er det lurt å ha en stor nokk skjerm. Du bør ha en skjerm som er større enn 22″ tommer da dette gjør arbeidet mye kjappere.

Dersom du ikke vet så kan man bare dra bilder direkte til WordPress dokumentet som man redigerer. Åpne fil-utforskeren i operativsystemet ditt. I Windows heter denne Explorer mens i MacOS heter den Finder.

I Windows kan du skrive Explorer i søkefeltet dersom du ikke har mappen i startmenyen nederst. I MacOS kan du aktivere Finder ved å klikke på skrivebordet og deretter cmd+N. Finn katalogen med  bildene i og dra det bildet du vil ha i artikkelen over i nettleseren. WordPress vil da både laste opp bildet og legge det til i artikkelen. Dersom du har en mer avansert nettside med Framhevet bilde funksjon. Så kan du aktivere bildet du lastet opp ved å klikke på Legge til framhevet bilde dersom du vil det.

3 Ting som du bør lære deg før WordPress bruk

Dersom du har problemer eller er frustrert over WordPress. Så ta kontakt. ITFX kan hjelpe deg.